Asociácia

mediátorov

Slovenska

Vás pozýva na odborné sympózium

GDPR

Cookies a iné online technológie na webových stránkach www.forummediacie.sk

Asociácia mediátorov Slovenska (ďalej ako „AMSSK“, „prevádzkovateľ“ alebo „my“) zaznamenáva cookies na webových stránkach na doménach mediacia-ams.com a odvodených doménach. Na rôznych stránkach používame rôzne cookies a iné technológie sledovania, aby sme Vám – návštevníkom stránok – mohli ponúknuť atraktívny obsah a umožniť plnohodnotné využívanie stránok a ich funkcií. Súbory cookies sú textové súbory, ktoré obsahujú malé množstvo informácií, ktoré sa pri návšteve webovej stránky stiahnu do Vášho počítača, mobilu alebo iného zariadenia. Návštevník webových stránok mediacia-amssk.com, ktorý má vo svojom webovom prehliadači povolené prijímanie súborov cookies, tým akceptuje spôsob nakladania s cookies na konkrétnej webovej stránke.
Súbory cookies sú užitočné, pretože slúžia najmä k analýze návštevnosti našich stránok a k zaisteniu vyššieho komfortu pri ich používaní tým, že napríklad umožňujú zapamätať si Vás pre ďalšiu návštevu našich stránok. Súbory cookies nemôžu preskúmavať Váš počítač alebo iné zariadenia alebo čítať v nich uložené dáta. Dočasné cookies (tzv. session cookies) sa aktivujú vždy pri návšteve webovej stránky a po ukončení jej prehliadania sa automaticky zmažú. Trvalé cookies (tzv. long term cookies) zostávajú uložené v počítači alebo v inom zariadení aj po skončení prehliadania webovej stránky.
Nastavenia cookies
Webové prehliadače (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome a pod.) podporujú správu cookies. V rámci nastavení webového prehliadača môžete jednotlivé cookies ručne vymazať, blokovať alebo úplne zakázať ich použitie, prípadne ich blokovať alebo povoliť len pre jednotlivé internetové stránky. V takom prípade však nemôžeme zaručiť, že si všetky oblasti našich stránok zachovajú určenú funkciu.
Na webových stránkach mediacia-ams.com využívame cookies:
Na ukladanie Vašich osobných nastavení
Pomáhajú nám identifikovať Vás ako unikátneho návštevníka, zapamätať si Vaše nastavenie zvolené pri poslednej návšteve, napríklad rozloženie obsahu na stránke, výber konkrétnej polohy alebo predvyplnenie Vašich prihlasovacích údajov.
Na vytváranie anonymných štatistických záznamov
Počas každej Vašej návštevy používajú naše webové stránky analytické softvéry. Medzi tieto patria napríklad Google analytics, Google Optimize. Vymenované ukladajú anonymné štandardné cookies, aby sme vedeli akú máme návštevnosť stránok, dokázali analyzovať správanie návštevníkov a zistiť, aký obsah a informácie sú pre našich návštevníkov zaujímavé. Akékoľvek uložené analytické informácie sú anonymné a používané výlučne na vlastné technické a marketingové účely.
Na rozlíšenie anonymných a prihlásených návštevníkov
Naše webové stránky používajú súbory cookies, ktoré Vás pomáhajú rozpoznať buď ako anonymného alebo prihláseného návštevníka a zapamätať si Vaše voľby (napr. meno používateľa) a umožňujú využívať rozšírené, osobnejšie funkcie. Tieto súbory cookies sa môžu použiť na zapamätanie zmien, ktoré ste urobili v nastaveniach stránky (napr. veľkosť zobrazenia, poradie zobrazenia a pod.) Takisto sa môžu používať na poskytovanie služieb, o ktoré ste požiadali, napr. prezeranie videa, komentáre v diskusiách a pod. Údaje, ktoré sa zhromažďujú prostredníctvom týchto cookies, sú anonymizované a nemôžu sledovať Vaše aktivity prehliadania na iných webových stránkach.
Na cielené zobrazovanie reklamy
Reklamné cookies umožňujú zobrazovať cielenú reklamu na našich webových stránkach na základe sledovania Vášho správania a vyhľadávania na internete, a to vďaka identifikácii v nastavení Vášho prehliadača. Tieto súbory cookies neidentifikujú konkrétnu osobu, ale nastavenia a preferencie anonymného používateľa konkrétneho počítača. Reklamné cookies sa používajú aj na vyhodnotenie efektívnosti konkrétnej reklamy a sledovanie počtu používateľov, ktorých zaujala.
Cookies tretích strán
Webové stránky szspektrum.eu využívajú službu Google Analytics, poskytovanú spoločnosťou Google, Inc., ktorá využíva informácie na účely vyhodnocovania používania stránky a vytvárania správ o aktivite návštevníka stránky.
Aby bolo možné prispôsobiť našu ponuku potrebám užívateľa, naša internetová stránka zhromažďuje, pomocou softvéru Google Analytics od spoločnosti Google dáta o používaní internetovej stránky, pričom sa využívajú cookies. Zhromaždené dáta sa vyhodnocujú v anonymnej podobe, vo forme štatistík, za účelom skvalitnenia služieb. Na základe poverenia prevádzkovateľom tejto stránky Google použije tieto informácie, aby vyhodnotil používanie stránky, vystavil reporty o aktivitách na stránke a aby prevádzkovateľovi stránky poskytol ďalšie služby spojené s jej používaním. Ukladaniu súborov cookie môžete zabrániť nastavením vášho prehliadača. Zaznamenávaniu údajov cookies vzťahujúcich sa na vaše používanie stránky môžete zabrániť aj nainštalovaním modulu prehliadača prostredníctvom nasledujúceho odkazu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Vyhlásenie Google o ochrane údajov je zverejnené na http://www.google.com/intl/sk/policies/privacy/.
Na webových stránkach sa prostredníctvom tzv. retargetingových technológií rôznych poskytovateľov zbierajú v anonymizovanej forme informácie o správaní návštevníkov stránok na účely marketingu a reklamy a ukladajú sa do cookies vo Vašom počítači. Následne sa môžu na iných webových stránkach zobrazovať cielené odporúčania výrobkov, ktoré sú pre Vás zaujímavé, ako personalizované reklamné bannery. Tieto dáta sa v žiadnom prípade nedajú použiť na osobnú identifikáciu používateľa stránky. Ak si však napriek tomu neželáte, aby sa Vám zobrazovali personalizované reklamné bannery, môžete tento zber a ukladanie do budúcnosti odmietnuť kliknutím na ikonu zobrazenú v každom reklamnom banneri.
Ak si neprajete používať prispôsobenie ponuky navrhovaných článkov podľa preferencií, môžete tak vykonať nastavením vo Vašom prehliadači tak, ako je popísané v časti Návod pre blokovanie a vymazanie cookies z najčastejšie používaných prehliadačov.
Politika ochrany osobných údajov.
Na ničom nám nezáleží viac, než na vašej dôvere, a chceme byť voči vám úprimní v tom, ktoré údaje o vás zhromažďujeme, ako ich používame a aké práva máte na ich kontrolu.
V súlade s účinnou novou legislatívou o ochrane osobných údajov (tzv. GDPR) z 25.5.2018, sme pristúpili k zmenám v ochrane vašich osobných údajov v Asociácii mediátorov Slovenka, ktoré sú teraz zabezpečené v súlade s požiadavkami Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov. Odporúčame prečítať si celé nové pravidlá a zásady.
GDPR správca.
Asociácia mediátorov Slovenska so sídlom Slowackého 5/A, 821 04 Bratislava, IČO: 31 817 611
(ďalej tiež ako „prevádzkovateľ“) v súvislosti so splnením informačných povinností podľa čl. 13 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27.apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „Nariadenie“) a § 19 zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov (ďalej tiež ako „zákon o OOÚ“) zdeľuje nižšie uvedené informácie.
Dotknutá osoba je v zmysle § 19 ods. 2 písm. e) zákona o OOÚ povinná poskytnúť osobné údaje na nižšie uvedený účel, keďže ide o zákonnú požiadavku poskytovania osobných údajov a poskytovanie osobných údajov je verejnom záujme.
1. Identifikačné údaje a kontaktné údaje prevádzkovateľa:
Prevádzkovateľ:
Obchodné meno: Asociácia mediátorov Slovenska
Sídlo: Slowackého 5/A, 821 04 Bratislava
IČO: 31 817 611
Práva forma: Občianske združenie
2. Kontaktné údaje zodpovednej osoby:
Zodpovedná osoba:
Asociácia mediátorov Slovenska
E-mailová adresa: info@amssk.sk
Telefónne číslo: +421 905 661 273
3. Účel spracúvania osobných údajov, na ktorý sú osobné údaje určené, ako aj právny základ spracúvania osobných údajov:
Účel: informovania verejnosti masovokomunikačnými prostriedkami, a to o veciach verejných
Právny základ:
čl. 6 ods.1 písm. b) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. b) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby,
čl. 6 ods.1 písm. d) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. d) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na ochranu života, zdravia alebo majetku dotknutej osoby alebo inej fyzickej osoby,
čl. 6 ods.1 písm. e) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. e) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi,
čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. f) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na účel oprávnených záujmov prevádzkovateľa alebo tretej strany okrem prípadov, keď nad týmito záujmami prevažujú záujmy alebo práva dotknutej osoby vyžadujúce si ochranu osobných údajov.
Prevádzkovateľ týmto oznamuje dotknutým osobám, že bude v procese informovania verejnosti o veciach verejných spracúvať osobné údaje bez súhlasu dotknutej osoby, keďže spracúvanie osobných údajov bude vykonávané prevádzkovateľom za účelom plnenia zmluvy, za účelom ochrany života, zdravia a majetku, keďže spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na splnenie úlohy vo verejnom záujem a taktiež za účelom oprávnených záujmov prevádzkovateľa.
Prevádzkovateľ vyhlasuje, že osobné údaje bude spracúvať v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje zákonu o OOÚ a Nariadeniu.
4. Identifikáciu príjemcu alebo kategóriu príjemcu, ak existuje
Príjemcovia resp. kategórie príjemcov, ktorí spracúvajú osobné údaje sú:
Spoločnosť, ktorá likviduje osobné údaje, spoločnosť, ktorá spracováva hlasovanie, žrebovanie a výsledky súťaže, živnostníci, obchodní zástupcovia, právni zástupcovia.
Prepravné spoločnosti a štátne inštitúcie za účelom plnenia povinností prevádzkovateľa:
daňový úrad, orgán štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. Slovenská obchodná inšpekcia, Úrad na ochranu osobných údajov SR), exekútor, notár, súdy, orgány činné v trestnom konaní atď.
5. Doba uchovávania osobných údajov
Doba uchovávania osobných údajov:
doba určitá – pokiaľ je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné na účely informovania verejnosti o veciach verejných; dlhšie spracúvanie osobných údajov je možné len výlučne na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel na základe osobitného predpisu.
6. Práva dotknutej osoby
Dotknutá osoba má právo:
požadovať prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby
Ako dotknutá osoba máte právo na poskytnutie zoznamu osobných údajov, ktoré od Vás máme k dispozícii ako aj na informácie:
– prečo spracúvame Vaše osobné údaje (účel spracovania osobných údajov),
– aké údaje o Vás spracúvame (kategória osobných údajov),
– komu môžu byť Vaše osobné údaje poskytnuté (identifikácia alebo okruh príjemcov),
– ako dlho budeme spracúvať Vašej osobné údaje (doba uchovávania osobných údajov),
– o práve požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby, ich vymazanie ako aj obmedzenie ich spracovania alebo právo namietať spracovanie osobných údajov,
– o práve podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov podľa zákona o ochrane osobných údajov alebo práve podať sťažnosť dozornému úradu podľa Nariadenia, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov SR,
– o zdroji osobných údajov, ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby,
– o existencii automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania podľa § 28 ods. 1 a 4, najmä o použitom postupe, ako aj o význame a predpokladaných dôsledkoch takého spracúvania osobných údajov,
– o primeraných zárukách týkajúcich sa prenosu, v prípade, ak sa Vaše osobné údaje prenášajú do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie
na opravu osobných údajov,
Prijali sme opatrenia, aby sme uchovávali Vaše presné, úplné a aktuálne osobné údaje. Ak si myslíte, že Vaše osobné údaje, ktoré uchovávame nie sú presné, úplné a aktuálne, prosím, informujte nás o tom, a my vykonáme nápravu.
na vymazanie osobných údajov (tzv. právo na zabudnutie).
Ako dotknutá osoba nás môžete požiadať aj o vymazanie Vašich osobných údajov, ak sú na to splnené zákonom uvedené dôvody, a to:
– Vaše osobné údaje už nie sú potrebné na účel, na ktorý sme ich získali alebo inak spracúvali,
– odvolali ste svoj súhlas so spracovaním osobných údajov, na základe ktorého my spracúvame Vaše osobné údaje a zároveň neexistuje iný právny základ pre ich ďalšie spracúvanie,
– namietate voči spracúvaniu osobných údajov, ktoré je vykonávané na právnom základe verejného záujmu alebo oprávneného záujmu a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na ich spracúvanie,
– Vaše osobné údaje sa spracúvali nezákonne,
– Vaše osobné údaje musia byť vymazané, nakoľko je nutné splniť povinnosť podľa práva Slovenskej republiky alebo práva Európskej únie,
– Vaše osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti podľa § 15 ods. 1 zákona o ochrane OOÚ.
Vášmu právu na výmaz osobných údajov však v konkrétnom prípadne s ohľadom na konkrétne okolnosti nemusí byť vyhovené, pokiaľ je spracovanie osobných údajov potrebné na:
– na uplatnenie nášho práva na slobodu prejavu alebo práva na informácie,
– na splnenie zákonnej povinnosti – na uplatnenie nášho právneho nároku,
– na účel archivácie, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, pokiaľ je pravdepodobné, že právo na výmaz by nám znemožnilo alebo závažným spôsobom sťažilo dosiahnutie cieľov takého spracúvania.
na obmedzenie spracúvania osobných údajov,
Ako dotknutá osoba nás môžete pri splnení zákonných podmienok požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje, a to
– počas obdobia umožňujúceho nám overenie správnosti Vašich osobných údajov, napadnete správnosť svojich osobných údajov,
– pôjde o nezákonné spracúvanie osobných údajov, namietnete výmaz osobných údajov a budete žiadať namiesto výmazu obmedzenie spracúvania osobných údajov,
– my už nebudeme potrebovať Vaše osobné údaje na žiadny z účelov spracúvania, alebo budete ich potrebovať Vy na preukázanie, uplatňovanie alebo uplatňovanie svojich právnych nárokov,
– budete namietať voči spracúvaniu osobných údajov, a to až do doby overenia, či naše oprávnené záujmy prevažujú nad Vašimi oprávnenými záujmami.
namietať spracúvanie osobných údajov,
Ako dotknutá osoba máte právo namietať spracúvaniu Vašich údajov, v prípade, ak ste nadobudli presvedčenie, že na spracúvanie osobných údajov nemáme právny dôvod. Ako dotknutá osoba máte právo namietať spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, na účel priameho marketingu vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta spracúvanie osobných údajov na účel priameho marketingu prevádzkovateľ ďalej osobné údaje na účel priameho marketingu nesmie spracúvať.
na prenosnosť osobných údajov,
Ako dotknutá osoba máte za určitých okolností právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli. Toto právo na prenosnosť sa však týka len tých osobných údajov, ktoré sme nám poskytli na základe Vášho súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste jednou zo zmluvných strán.
odvolať súhlas,
Ako dotknutá osoba máte právo kedykoľvek odvolať Váš súhlas v prípadoch, keď Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.
podať návrh na začatie konania resp. sťažnosť na dozorný orgán,
Ako dotknutá osoba máte právo podať návrh resp. sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, https://dataprotection.gov.sk , Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk.
Dotknutá osoba môže požadovať výkon vyššie uvedených práv kedykoľvek, a to prostredníctvom emailu: info@amssk.sk, telefónne číslo +421 905 661 273 alebo písomne na poštovú adresu sídla prevádzkovateľa. Prevádzkovateľ vybaví žiadosť dotknutej osoby v súvislosti s vyššie uvedenými právami v zákonných lehotách.
Kontaktné informácie.
Adresa pre doručovanie písomnosti:
Asociácia mediátorov Slovenska
Slowackého 5/A
821 04 Bratislava
Adresa pre doručovanie elektronickej pošty:
info@amssk.sk
Telefonický kontakt:
+421 905 661 273
Bratislava, 01.09. 2019

Translate »